Miten saada mies syömään kasviksia.
Keskusteltiin isännän kanssa, miksei kasvikset tahdo
kelvata. Hänen mukaansa syynä on se, että joka salaattiin tai höyrykasviksiin
tai ihan mihin vaan tungen aina partasuteja. Ne eivät ole koskaan hyviä ja
niillä pystyy pilaamaan lautasellisen muutakin ruokaa. Hyvä että syy selvisi.
Mutta minua alkoi asia sieppaamaan. Parsakaaleja meillä ei ole kuin höyrytetyissä vihanneksissa ja siksi toiseksi ne voi poimia lautasen reunalle ja jättää syömättä, jos ei tykkää.
Tästä suivaantuneena päätin, että hänelle partasutit vielä näytän.
Jonkinlaisen googlettelun jälkeen löysin tarpeeksi helpon reseptin. Suhteellisen terveellisenkin. Ainahan kermassa ja konjakissa pyörittelemällä saa vanhan hatunkin maistumaan hyvältä, mutta terveelliseksi sitä ruokaa ei sitten enää voi sanoa.
Jonkun verran jouduin soveltamaan alkuperäiseen reseptiin nähden. Mutta paneuduin aiheeseen oikein huolella.
Miten saada mies syömään kasviksia. Tällä reseptillä se onnistuu!
Parsakaalipihvit
uunissa
250 g parsakaalia
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
2 dl panko
korppujauhoja
1 dl gruyère
juustoraastetta
1 dl parmesaani
juustoraastetta
2 munaa
(suolaa)
valkopippuria
mustapippuria
Suunnittelin ruuanlaiton päiväksi, jolloin isäntä oli iltavuorossa. Tälle ruualle ei ole eduksi, että raaka-aineet tulee nähdyksi.
Kävin oikein kaupassakin, mutta lähikauppa K-marketista en löytänyt Panko korppujauhoja enkä kumpaakaan juustoraastetta. Ostin tavallisia korppujauhoja sekä kolme pussia mozarella-emmental juustoraastetta. Koska olivat paljousalennuksessa.
Parsakaalin kukinnot ja varren paloittelin ja keitin suolalla maustetussa vedessä. Hiukan kauemmin kuin alkuperäisessä ohjeessa, nyt venähti keittoaika semmoiseen kymmeneen minuuttiin. Sen jälkeen olisi pitänyt painella kaalinpaloja hiukan pienemmäksi. Hain sauvasekoittimen ja surautin kaikki soseeksi. Näytti ihan vauvanruualta aikana, jolloin sormiruokailua ei oltu vielä keksitty.
Paloittelin sipulin ja kuullotin hetken paistinpannussa. Tämän jälkeen kaikki aineet pyttyyn ja sekaisin. Ei näyttänyt kovin herkulliselta.
Alkoi kovasti vaikuttaa siltä, että luovuutta tarvitaan. Lisäsin seokseen 450 g jauhelihaa. Jauhelihaköntsän kulmasta sai koira 50 g, koska oli selvästikin juonessa mukana. Tästä sitten litistelin uunipellillisen ja vähän toistakin pieniä jauhelihapihvejä. Laitoin uuniin 225 astetta ja semmoisen 15 min kuluttua näytti aika hyvältä.
Maistui oikein hyvältä. Ruotsalaisten uusien perunoiden kanssa suorastaan herkulliselta. Isäntä söi hyvällä ruokahalulla. Aika hyviä olivat, kuulemma, mutta hiukan terveelliseltä maistuivat. Epäili, että olisin laittanut taikinaan porkkanaa. No, sitähän siinä - tämä ruoka menee jatkoon!
Tätäkin kannattaa kokeilla: Gruusialainen kaalilaatikko
Alkuperäinen resepti löytyi täältä
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2014/02/parsakaalipihvit-uunissa.html
p.s Isäntä ei lue blogejani
Tästä voit tilata blogin antamalla sähköpostiosoitteesi. Lähetän viestin aina, kun uusi julkaisu ilmestyy. Tietojasi ei käytetä mihinkään muuhun. Enkä kauppaa mitään.
Jos tykkäsit, jaa ystävillesikin